Laptele praf, plin de substanţe chimice dăunătoare pentru bebeluş. Renunţaţi la el

Laptele praf, plin de substanţe chimice dăunătoare pentru bebeluş. Renunţaţi la el

Vă vine să credeţi că laptele praf, promovat drept aliment natural, provenit din lapte de vacă, este dăunător pentru bebeluşi? Nu veţi găsi asta pe etichete, dar sunt multe studii care o demonstrează. Multe mame recurg la acest înlocuitor, în loc să apeleze la băncile de lapte. 

In ciuda tuturor stradaniilor producatorilor de a-si promova produsul, prin campanii inteligente, drept inlocuitor ideal al laptelui matern, putem afla adevărul foarte simplu: este suficient să învăţăm să citim eticheta sau să întrebăm un medic de bună-credinţă, care nu este interesat financiar să promoveze imaginea unor firme. Vom afla astfel cate substante chimice nocive se afla in laptele praf si nu ni se va părea exagerată sintagma de „cocktail otravitor”.

Medicii pediatri atrag atentia ori de cate ori au prilejul asupra riscurilor la care va supuneti bebeluşii hranindu-i cu lapte praf. Dezvoltare intelectuala deficitara, risc crescut de infectii respiratorii si alte tipuri de infectii, risc crescut de deficienta de vitamina A, constipatie, diaree, eruptii, astm şi eczeme. De asemenea, laptele praf poate cauza boli cronice cum ar fi diabet zaharat, obezitate si chiar cancer.

Unele formule au in componenta substanta numita taurina, care este de regula gasita in marea majoritate a bauturilor energizante. Potrivit specialistilor, un bebelus care ar consuma un astfel de produs ar ingurgita intr-o luna echivalentul dintr-o doza de 250 de mililitri de energizant. O altă substanţă, amidonul, carbohidrat care care nu se gaseste in laptele matern, poate duce la cresterea brusca a glicemiei. Introducerea amidonului in diferitele formule de lapte praf destinat consumului sugarilor poate genera intoleranta si alergie in viata ulterioara. De asemenea, maltodextrina este un aditiv alimentar folosit pe post de agent de ingrosare, dar si ca si indulcitor.

Această substanţă are un indice glicemic de doua ori mai mare decat zaharul, având ca efect cresterea nivelului de glucoza din sange. Zaharul artificial a fost interzis deja in mai multe ţări, dar nu este singurul compus toxic: siropul de glucoza este la fel de nociv. Alte componente ale laptelui praf, ca fosfatul de potasiu şi clorura de calciu, sunt greu de asimilat. Iar carbonatul de calciu, sau E 170, este un colorant care se obtine din calcar alb şi poate produce dureri abdominale, pietre la rinichi si comportament confuz.

Cu ce să hrăniţi, atunci, bebeluşul? Apelaţi cu încredere la băncile de lapte şi, în funcţie de sfatul medicului, introduceţi în alimentaţia bebeluşului laptele vegetal. E o investiţie în sănătatea lui!

Sursa: realitatea.net

Share