Jucător al echipei Naționale, despre selecționerul Engin Firat: „Împreună cu el, Naționala va avea un viitor frumos”

Jucător al echipei Naționale, despre selecționerul Engin Firat: „Împreună cu el, Naționala va avea un viitor frumos”

Jucătorul echipei Naționale, Vitalie Damașcan, în cadrul unui interviu pentru Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a răspuns la întrebarea: „Cât de mare este influența selecționerului Engin Firat la Națională? Și în general, cum este Dl Firat ca antrenor?”.

„Domnul Engin Firat este o persoană foarte pozitivă. Poate să facă o glumă, dar și să ridice glasul. Sunt momente, când se poate de glumit, dar sunt și situații, când trebuie să fim serioși. Sper și vreau să cred că Naționala Moldovei împreună cu Engin Firat va avea un viitor frumos”, a răspuns Damașcan.

Totodată, fotbalistul a vorbit cum a ajuns la Fortuna. „La FC Torino n-am jucat mult, de aceea am decis că e mai bine pentru mine să mă transfer în Olanda, la Fortuna, sub formă de împrumut. Consider că am făcut un pas mare înainte, deoarece nivelul campionatului olandez este bun, cu accentul pe atac, iar antrenorii mizează pe jucători tineri și lucrează mult cu ei. Nu are sens să comparăm campionatele Italiei și Olandei cu cel moldovenesc, deoarece în țara noastră avem un alt nivel. Nu am avut posibilitate să mă aflu mult timp pe teren în Italia și acum sunt bucuros că joc cu regularitate la Fortuna și că progresez ca fotbalist. Am avut oferte de la echipe din Serie B a Italiei. Dar am decis să schimb Italia pe Olanda, deoarece această variantă mi-a părut mai interesantă”, a mai comunicat Damașcan.

Doina Secrieru

Share