În Moldova va fi înregistrată „Asociația polițiștilor de frontieră”
Animarea unor relații de cooperare excelentă și pragmatică cu generația Serviciului Grăniceri, bazate pe schimb de experiențe și idei inovative privind frontiera de stat, a constituit motivul desfășurării unei întâlniri amicale. Reuniunea conducerii Poliției de Frontieră cu ofițeri în rezervă ai Serviciului Grăniceri s-a desfășurat sâmbătă, 11 martie curent, în Departamentul Poliției de Frontieră.
Potrivit unui comunicat de presă, în debutul dialogului, invitații au fost familiarizați cu activitatea Poliției de Frontieră la etapa actuală, fiind punctate reușitele, dar și neajunsurile în anumite domenii de activitate, inclusiv menționate date statistice și operative. Participanții au opinat asupra identificării segmentelor de conlucrare ulterioară, prin aplicarea unor măsuri concrete de lucru comun, menite să îmbunătățească și să fortifice activitatea instituțională.
Totodată, la data de 10 iunie instituția de frontieră marchează 25 de ani de la fondare, ocazie de a unifica eforturile și de a promova Poliția de Frontieră ca o entitate modernă, raliată la standardele internaționale, cu angajați capabili să asigure ordine și securitate la hotar. În context, șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea, și-a exprimat dorința implicării în diverse acțiuni social-culturale și a generației de grăniceri, astfel valorificând experiența ofițerilor în rezervă, dar și sporirea încrederii societății în ceea ce presupune activitatea de supraveghere și control a frontierei de stat.
La finalul discuțiilor, participanții au convenit asupra inițierii lucrărilor necesare de înregistrare oficială a ”Asociației polițiștilor de frontieră”, o organizație care va facilita conlucrarea dintre foști și actuali angajați ai Poliției de Frontieră.
Doina Secrieru