Iată ce se întâmplă în organism atunci când consumați un ou în fiecare zi

Iată ce se întâmplă în organism atunci când consumați un ou în fiecare zi

De-a lungul anilor, s-a vehiculat ideea conform căreia ouăle nu ar trebui consumate sau ar trebui consumate cât mai rar deoarece gălbenușul este bogat în grăsimi care contribuie la creșterea nivelului colesterolului rău.

În realitate, acest lucru este complet fals, ultimele cercetări arătând că atunci când sunt introduse în dietă alimente bogate în colesterol, nivelul colesterolului din corp scade.

Un studiu realizat de nutriționiștii revistei online Authority Nutrition citat de www.whydontyoutrythis.com a arătat că 70% dintre subiecții care au consumat între unul și trei ouă pe zi nu au experimentat schimbări negative în ceea ce privește nivelul colesterolului rău. La ceilalți 30% dintre participanți s-a observat o modificare în bine, valorile LDL scăzând.

Singurele persoane cărora nu li se recomandă să consume ouă sunt diabeticii, care riscă să dezvolte afecțiuni cardiace.

Ouăle sunt o sursă de proteine de înaltă calitate și conțin, de asemenea, cholină, un nutrient mai puțin cunoscut, dar esențial pentru buna funcționare a creierului. Aparent, potrivit studiilor desfășurate în Statele Unite, 90% din populație are carențe de cholină.

Acest aliment-minune reprezintă o sursă importantă de vitamine, calciu, acizi grași omega-3, fiind benefic pentru oase, ochi, păr și unghii.

Ouăle consumate la micul dejun asigură o senzație de sațietate pe termen lung, ceea ce vă va ajuta să mâncați mai puțin în timpul zilei și să vă mențineți greutatea. Nu se recomandă să consumați mai mult de unul sau două pe zi și să cumpărați doar de la producătorii locali sau ouă organice.
 

Sursa: jurnalul.ro

Share