FMF și UNICEF deschid secții de fotbal în școli pentru promovarea bunăstării morale a copiilor

FMF și UNICEF deschid secții de fotbal în școli pentru promovarea bunăstării morale a copiilor

Într-un parteneriat notabil, Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și UNICEF au inaugurat 12 secții de fotbal în școli din Republica Moldova. Este vorba despre 12 Centre, care au fost create pentru copiii din pătura social-vulnerabilă și care le oferă posibilitatea de a practica fotbalul de 3 ori pe săptămână gratuit. Mai mult decât atât, peste 350 de copii din aceste centre au primit câte un set de echipament sportiv Jako, tricou, pantaloni scurți și șosete. Profesorii și antrenorii de la Centre au fost invitați la Chișinău pentru un curs de formare și pe parcursul unui an vor lucra cu copilașii din centrele create. 

Evenimentul de lansare a avut loc în incinta stadionului Zimbru, unde FMF și UNICEF au organizat un atelier de lucru axat pe formarea psihologică a antrenorilor și protecția sănătății mentale a copiilor în domeniul fotbalului. Participanții au avut ocazia să participe la dezbateri și să exploreze modalități inovatoare de abordare a acestor aspecte sensibile.

Printre profesorii prezenți la atelier s-au numărat: Virgilia Bondari, Angela Axenti, Viorel Cheltuitor, Elena Efros, Gheorghe Gîrbu, Ilie Lungu, Maria Lupașco, Inga Mitcova, Mariana Movilă, Lucia Sandu, Vasile Ursachi și Stanislav Moraru.

FMF a fost reprezentată la eveniment de către Diana Bulgaru (Manager Proiecte Grassroots), Cristina Braga (Manager Grassroots) și Daniela Cebotari (Manager Grassroots), iar Valentina Oanța, expert de la Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC), a prezentat o analiză detaliată în procesul de discuții privind sănătatea mintală a copiilor și modalitățile adecvate de abordare.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția promovării sănătății mintale și a unui stil de viață activ și echilibrat în rândul copiilor, subliniind importanța sportului și a educației psihologice în formarea tinerilor. Prin deschiderea acestor secții de fotbal în școli, FMF și UNICEF facilitează accesul copiilor la activități sportive, promovând astfel un mediu sănătos și benefic pentru dezvoltarea lor.

Share