Evenimentul „Olympic ECO Fest” va fi la Valea Morilor! Iată și alte detalii

Evenimentul „Olympic ECO Fest” va fi la Valea Morilor! Iată și alte detalii

CNOS (Comitetul Național Olimpic și Sportiv) al Republicii Moldova, Fundația Campionilor Olimpici, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova cu susținerea sponsorului general Rompetrol organizează pe data de 30 septembrie 2017 ediția a III-a a evenimentului Olympic ECO Fest.

Prin acest proiect, organizatorii își propun educarea ecologică a chișinăuenilor, promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este : Practicăm sportul într-un mediu curat.

Problemele cu privire la ecologie reprezintă o preocupare pentru toată societatea. Suntem mîndri că pentru realizarea acestui proiect, CNOS a reușit șă construiască un parteneriat foarte divers:

Organizații sportive – 12 Federații Naționale implicate în proiect,
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al RM,
Centrul Național de Mediu,
Centrul de Sănătate Publică din mun. Chișinău,
diverse organizații comerciale: sponsorul general Rompetrol, partenerii Naturalis, Apa Uniqua, Toreco, Sandra, GSS Securitate, etc.
În cadrul evenimentului vor avea loc diverse activități sportive și ecologice. Membrii Familiei Olimpice împreună cu partenerii vor participa la plantarea copacilor.

În cadrul Olympic ECO Fest va avea loc tradiționala Cursă de alergări. Participanții la Cursă vor primi cîte un tricou olimpic.

Un alt eveniment de anvergură este Cupa la caiac-canoe « Golden Canoe : Juravschi – Reneiski ». Startul competițiilor va fi dat la ora 10.30. Cupa competiției reprezintă sculptura în bronz a celor doi campioni, semnată de deținătorul Trofeului CIO „Sportul și Arta” Veaceslav Jiglițchi. Disciplina de caiac-canoe ramâne pasiunea vieții lui Nicolae Juravschi și Victor Reneiski. Organizând aceste competiții, ei speră să descopere noi talente și să contribuie la promovarea poziției de frunte a acestui sport în țara noastră. Competițiile sunt organizate pe distanțele de 200m și 500m (K-1, K-2, C-1, C-2) și sunt deschise pentru următoarele grupe de vârstă : Seniori și tineret (până la 23 ani) ; Juniori (până la 18 ani) și Masters.

În premieră, Federația Sportului Școlar va organiza diverse competiții în Orășelul Sportiv din zona plajei. Elevii vor particia la starturi vesele și vor beneficia de premii și cadouri din partea CNOS și Fundației Campionilor Olimpici.

Mihaela Rotari

Share