Domeniul ştiinţei câștigă “teren” la capitolul schimbări pozitive în ultimii ani

Domeniul ştiinţei câștigă “teren” la capitolul schimbări pozitive în ultimii ani

Aproximativ 35 la sută din respondenţi au apreciat pozitiv realizările Academiei de Ştiinţe a Moldovei, domeniul ştiinţei poziţionându-se pe locul doi într-un sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, în perioada 10-18 noiembrie 2015, anunță Academia de Științe a Moldovei.

Rezultatele studiului au demonstrat că pe prima poziţie la capitolul „aprecieri pozitive ale schimbărilor care s-au produs în viaţa societăţii pe parcursul ultimii cinci ani” s-a plasat sfera învăţământului. 40,9% din respondenţi apreciază pozitiv reformele majore care au fost implementate în domeniul educaţiei.

Potrivit studiului, pe locul al doilea se poziţionează domeniul ştiinţei cu 38,4%. Respondenţii au apreciat realizările Academiei de Ştiinţe a Moldovei, care devin tot mai solicitate atât pe plan intern, cât şi internaţional.

Locul trei în sondaj a revenit domeniului culturii cu 32,8%. Cele mai apreciate sectoare în care s-au produs reforme pozitive fiind domeniile de cultivare şi utilizare a capitalului intelectual.

Precizăm că, conform autorilor sondajului, cercetările de teren au fost efectuate pe un eşantion de 1187 respondenţi din 75 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3,0%.

Maria Roșca

Share