Dieta cu porumb fiert: Slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile
Porumbul fiert ne aduce aminte de copilărie, ne face meniul de seară mai uşor şi rapid de pregătit şi ne încântă, pentru că îl asociem cu vara şi vacanţa. Porumbul fiert poate fi un aliat în cura de slăbire şi lupta cu kilogramele în plus. Iată cum se slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile cu dieta cu porumb fiert.
Când vine vorba de diete şi cure de slăbire eficiente, porumbul fraged, servit ca garnitură poate deveni un aliat puternic. Ţine de foame şi conţine mulţi nutrienţi de care organismul ţău are nevoie pentru a funcţiona normal şi a scăpa de kilogramele în plus.
Porumbul conţine carbohidraţi, dar un ştiulete sănătos nu depăşeşte 100 de calorii, ceea ce înseamnă că te poţi răsfăţa cu o cină uşoară, de sezon, care este şi delicioasă, nu doar de slăbit.
În plus, porumbul fiert conţine fibre alimentare, proteine sănătoase, luteină şi zeaxantină, importante în sănătatea ochilor şi a ţesuturilor. Dacă nu îl asezonaţi cu sosuri grele, maioneză sau unt, porumbul fiert este săţios şi sănătos.
Deşi noţunea de carbohidraţi într-o dietă sună ciudat, aceştia sunt esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Un adult are nevoie zilnic de circa 130 de carbohidraţi pentru ca organismul său să funcţioneze normal. Un ştiulete de porumb fiert conţine cam 30 de carbohidraţi, ceea ce înseamnă că dacă vrei să slăbeşti, poţi înlocui masa de seară cu porumb fiert, plin de fibre săţioase.
Porumbul conţine proteine, care acţionează ca un combustibil pentru metabolism, dar, în acelaşi timp, are un conţinut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face mai eficient şi hrănitor decât o friptură grasă.
Porumbul fiert conţine fibre vegetale, care menţin senzaţia de saţietate şi te fac să mănânci mai puţin. În plus, fibrele te ajută să menţii glicemia în limite normale şi menţine colesterolul la un nivel acceptabil.
Porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor, inimii şi a echilibra cantitatea de apă reţinută de corp.
Această vitamină este un antioxidant natural foarte important pentru sănătatea ta şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.
Număr de calorii moderat, multe fibre, vitamine, potasiu şi antioxidanţi, toate într-un gust delicios, cu iz de vacanţă din copilărie.
Porumbul nu conţine gluten, deci poate fi consumat şi de cei cu intoleranţă sau boala celiacă şi înlocuieşte cu succes orezul, grâul şi alte cereale cu gluten.
Porumbul fiert conţine antioxidanţi sănătoşi, care portejează organismul: beta caroten, luteină, xantine, vitamina A, acid ferulic. Bioflavonoidele vegetale ajută în prevenirea apariţiei mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de plămân, cancerul cavităţii bucale şi cancerul de colon, dar şi în ameliorarea bolilor inflamatorii.
Porumbul fiert aduce organismului un aport de vitamine din complexul B şi minerale esenţiale ca zinc, magneziu, cupru, fier şi mangan.
Sursa: realitatea.net