Vlad Filat: „Acțiunile ilegale pe care le-au întreprins împotriva mea se vor întoarce ca un bumerang”

Vlad Filat: „Acțiunile ilegale pe care le-au întreprins împotriva mea se vor întoarce ca un bumerang”

Un nou mesaj al lui Vlad Filat, ex-premier, a fost publicat pe Facebook. Politicianul reiterează faptul că e nevinovat și insist pe un proces public.

„Urmaresc comentariile legate de decizia judecatorilor anuntata cu ochii plecati in jos si ma uimesc cum politicienii dau aprecieri sentintei.

Un proces inechitabil cu usile inchise si cu gardieni inarmati cu automate i-au convins oare ca sunt deja vinovat? Sau poate neacceptarea martorilor ii face sa fie atat de siguri ca un om judecat in prima instanta nu mai are dreptul la recurs?

Observ ca finul „nobil”, dar si cel mai important jurist al tarii, Mihai Ghimpu, deja au dat sentinta irevocabila si imi impart averea pe la televizor, chiar si casa obtinuta legal cu multi ani inainte. Sa nu stie oare acesti insi de prezumtia nevinovatiei, de Curtea de Apel, de Curtea Suprema de Justitie, de CEDO sau deja ei cunosc care va fi verdictul final scris la hotelul Nobil, acolo unde sunt chemati des sa dea raportul?

Ziceam pe 15 octombrie 2015, ca ce mi se intampla mie nu ar trebui sa-i bucure, deoarece actiunile ilegale pe care le-au intreprins impotriva mea se vor intoarce ca un bumerang. Ce nu s-a realizat din ce am spus eu atunci? Imi aduc aminte privirea domnului Iurie Leanca, cel care a facut declaratii impotriva mea la el acasa, pe 14 octombrie, intr-o zi libera, noaptea, pe intuneric, ca in 1937. La fel si la cei, care santajati sau ademeniti de functii, au depus marturii false impotriva mea facand „un pact cu diavolul” crezand ca asa vor fi absolviti de responsabilitate.

Nu va fi asa. Dupa Shor, se pare, ca vor urma inca multi altii care au crezut ca mintind si atacandu-ma in mod miseleste vor scapa. “Prietenii vostri” din PD vor sa ma faca pe mine tap ispasitor, dar oamenii nu sunt prosti, au inteles jocul. De asta, totul inca urmeaza. Vine campania electorala si multi, multi altii, si sa nu credeti ca din gasca lor, vor fi sacrificati pe „altarul luptei cu coruptia” in timp ce cei adevaratii responsabili si coordonatori ai jafului vor „numara” voturile si dividentele miliardului furat.

Vreau sa anunt ca voi lupta in continuare ca sa-mi demonstrez nevinovatia, chiar daca este extrem de greu si aproape imposibil intr-o justitie controlata politic. Solicit in continuare, ca cel putin la Curtea de Apel, procesul sa fie declarat public, asa cum prevede legea, sa mi se asigure dreptul la aparare asigurand prezenta martorilor, si in acest sens, rog societatea civila si oamenii de buna credinta sa solicite si ei un proces public.

Pentru ca dupa tot acest spectacol, dupa umilinta la care am fost supus in aceste 9 luni, dupa ce m-au intemnitat ca sa distruga PLDM si pe mine ca figura politica, dupa ce mi-au distrus familia, intrebarea ramane: unde sunt cele 250 de milioane de dolari? Unde este miliardul furat?

Vlad FILAT”.

 

Doina Secrieru

Share