Dezvăluire ȘOCANTĂ:„Maniacul de la Durleşti” este arestat și îşi ispăşeşte pedeapsa

Dezvăluire ȘOCANTĂ:„Maniacul de la Durleşti” este arestat și îşi ispăşeşte pedeapsa

Omul care a comis o serie de omoruri, inclusiv a unui cuplu de tineri din Durleşti, a fost arestat și își ispășește pedeapsa. Declarații în acest sens au fost făcute de procurorul Chişinăului, Ivan Diacov, în emisiunea online „Fără mituri” în studioul ziarului „Panorama”.

Diacov a declarat că persoana care a săvârşit crima se află în penitenciar şi „cu el trebuie să se lucreze”. Potrivit procurorul, „maniacul de la Durleşti” a fost condamnat la 23 de ani pentru o altă infracţiune. Pentru a dezvălui complet omuciderea „este nevoie ca acest caz să fie transmis Procuraturii Chişinăului”.

„Toţi cei care au lucrat la acest caz, de la sectorist până la procurori, trebuie înlăturaţi de la anchetă”, a adăugat Ivan Diacov. El regretă că, în cadrul anchetei „mulţi oameni au avut deja de suferit din cauza suspiciunilor şi arestărilor ilegale…”.
Procurorul a precizat că a comunicat cu părinţii victimelor, dar „ei au spus că, în general, deja nu mai este nevoie de nimic”. „Motivul este că deja de mai multe ori organele de drept au anunţat că au găsit un suspect. Imaginaţi-vă starea părţilor vătămate în legătură cu aceste anunţuri. Ei au înţeles că puterea, adică organele de drept sunt impotente. Or Gurin (Corneliu Gurin – procurorul general, n.r. IPN) şi alţii se folosesc de acest caz în scopuri politice fără scrupule şi în mod absolut iresponsabil”, a declarat procurorul-şef al Chişinăului, scrie IPN.

Maria Roşca

Share