Declarație: Această industrie poate deveni o  sursă sigură de venituri la buget

Declarație: Această industrie poate deveni o sursă sigură de venituri la buget

Partidul Democrat vrea să crească performanţele şi calitatea învăţământului tehnic şi profesional din Moldova, ca acest tip de învăţământ să pregătească tinerii pentru domeniile unde este nevoie de lucrători. Declarația a fost făcută de președintele PDM, Marian Lupu, în cadrul vizitei la școala profesional-tehnică nr.2 din Chișinău.

Potrivit lui Marian Lupu, acest obiectiv este reflectat în Platforma electorală a PDM, care a fost definitivată în urma consultărilor cu cetățenii din satele și orașele Moldovei. ”Pentru învățământul profesional, PDM susține realizarea de parteneriate între licee și companii, astfel încât elevii să poată face practică și să iasă din școală pregătiți pentru piața muncii”, a precizat liderul democrat, răspunzând la întrebarea cum PDM va ajuta tinerii să-și găsească rostul aici în țară.

PDM susține, de asemenea, promovarea legislației pentru acordarea burselor private în învățământ. “Investim în Moldova, ceea ce înseamnă că investim în tineri, iar pentru aceasta vom stimula educația și pregătirea lor pentru piața muncii. Inițiativa cuprinsă în Platforma electorală a PDM constă în stimularea firmelor să ofere astfel de burse private, iar tinerii să se poată pregăti mai bine pentru viitoarele lor meserii”, a explicat Marian Lupu.

Ministrul degrevat al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a vorbit la întâlnirea de la școala profesională nr.1 din capitală despre dotarea şcolilor din întreaga ţară cu echipamentul didactic necesar. ” Pe durata mandatului de ministru, am insistat că tehnologia informației trebuie să fie o prioritate pentru  Republica Moldova, căci această industrie poate deveni o  sursă sigură de venituri la buget și, respectiv, de creștere economică a țării. Partidul Democrat consideră că este nevoie de un program guvernamental pentru dotarea şcolilor din întreaga ţară cu tehnologie modernă şi cu echipamentul didactic necesar. Vom face ca laboratorul de informatică, cu conexiune la internet, să nu lipsească din nici o şcoală până în 2018.”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că în ultimele săptămâni, democraţii au discutat cu oamenii din localităţile Moldovei despre măsurile propuse de specialiştii PDM, s-au consultat cu cetăţenii şi au primit propunerile acestora pentru a definitiva Platforma Electorală a partidului. Platforma
electorală a PDM conține măsuri menite să garanteze creșterea de la an la an a economiei naționale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share