PLDM pregătește un nou program de guvernare

PLDM pregătește un nou program de guvernare

Partidul Liberal Democrat  din Moldova  pregăteşte un nou program de guvernare. Acesta va fi axat pe Planul 2020, care prevăd obţinerea statutului de ţară candidat la aderare până în 2017 şi calitatea de membru al Uniunii Europene în 2020. Despre aceasta a anunțat liderul PLDM, Vlad Filat la o întrevedere cu preşedintele Seimului (Camera inferioară a Parlamentului polonez), Radoslaw Sikorski, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Polonia.  

“Aceste obiective pot fi atinse în condiţiile unei guvernări democratice care să asigure continuarea reformelor, modernizarea ţării, implementarea standardelor europene”, a precizat  Filat.
Radoslaw Sikorski, şi-a declarat toată susţinerea pentru agenda europeană a  PLDM şi cursul de integrare a Republicii Moldova în UE.

Cei doi au discutat şi despre ultimele evoluţii pe scena politică regională în contextul alegerilor din Ucraina. PLDM evaluează aceste alegeri prin prisma influenţei pe care Ucraina ar putea să o exercite în soluţionarea conflictului transnistrean.

De asemenea, au fost puse în discuţie şi aspecte ale colaborării dintre PLDM şi Partidul Platforma Civică din Polonia, dat fiind faptul că ambele formaţiuni sunt afiliate Partidului Popular European.

 

 

 

 

 

 

 

Maria Roșca

Share