Cunoaște-l pe Eduard Grosu, jucător la KSV Hessen Kassel (Germania)

Cunoaște-l pe Eduard Grosu, jucător la KSV Hessen Kassel (Germania)

Speranțele fotbalului Moldovenesc se fac tot mai auzite peste hotarele țării. Eduard Grosu, jucător la KSV Hessen Kassel (Germania), dar și la selecționata U17 a Moldovei, este unul dintre puștii care muncește mult pentru a-și atinge visul, să devină un fotbalist mare.

Eduard Grosu s-a născut pe 23 august 2005 la Chișinău. El este fiul fostului jucător al selecționatei Moldovei, Eduard Grosu, care s-a remarcat prin evoluții la Agro, Tiligul, Milsami, Sf. Gheorghe, Dacia sau Veris. Tânărul jucător a moștenit dragostea față de fotbal de la tatăl său, iar primul antrenament l-a avut la 6 ani.

„Tatăl meu juca mereu fotbal, iar eu, fiind foarte des la antrenamentele și meciurile lui, simțeam doar emoții pozitive, ceea ce mi-a trezit o adevărată dragoste pentru fotbal” afirmă tânărul.

Eduard Grosu jr. și-a început cariera la CSCT Buiucani, iar primul antrenor i-a fost Ion Țîgîrlaș, iar ulterior și tatăl său.

La vârsta de 10 ani s-a mutat în Germania, unde a susținut probele la echipa locală JSG Lossetal-Lichtenau, pentru care a evoluat timp de două sezoane. Datorită prestației impresionante, Eduard a fost invitat la echipa KSV Hessen Kassel, unde joacă deja de patru sezoane, în prezent la U17. El evoluează în postură de mijlocaș ofensiv. De menționat, că Eduard a fost în vizorul unor cluburi ca Eintracht Frankfurt, Darmstadt 98 și Carl Zeiss Jena, însă din cauza pandemiei nici un transfer nu a avut continuitate.

„Este destul de greu la început, aici, în Germania, dar și interesant. Avem condiții foarte bune de antrenament, mereu există o concurență productivă, deoarece în fiecare an avem jucători noi și trebuie să muncești enorm pentru a avea rezultate. Îmi place foarte mult comunicarea cu antrenorii”, a mai declarat mijlocașul de 15 ani.

Eduard Grosu a îmbrăcat pentru prima dată tricoul Naționalei în anul 2020, în cadrul unui cantonament cu echipa U16 a Moldovei. Ulterior, în 2021, a făcut pasul la naționala U17, iar în meciul contra reprezentativei din Belarus, a marcat în victoria Moldovei, scor 3-1.

„Am avut emoții plăcute după ce am marcat primul gol pentru selecționată. Desigur că vreau să evoluez și să ajut în continuare echipa țării”, spune Eduard.

Tânărul jucător susține ferm că un fotbalist de succes, trebuie să muncească, să iubească fotbalul cu adevărat și nu în ultimul rând, să creadă în propriile puteri. Eduard este motivat de Leo Messi, „ce face Messi pe teren, nu poate nimeni”, ceea ce încearcă și el, să fie neobișnuit.

20-08-15-01335_EduardGrosu-3438-1626957866

Share