Concurs cu un singur candidat! FMF și-a reales președintele

Concurs cu un singur candidat! FMF și-a reales președintele

Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) pentru următorii 4 ani (2021-2025), în cadrul Congresului al XIX-lea de dare de seamă și alegeri ale organelor de conducere FMF, desfășurat astăzi la Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu. 

De menționat că Oleinicenco a fost singurul candidat la șefia FMF. Aceasta după ce cu o zi înainte de alegerile pentru funcția de președinte a Federației Moldovenești de Fotbal, Comitetul Executiv al asociației de fotbal a decis să nu înregistreze candidatura fostului internațional și actualul deputat PDM, Radu Rebeja.

Pentru Leonid Oleinicenco au votat 104 din cei 111 delegați ai Congresului.

În Comitetul Executiv al FMF au fost admiși noi membri: Nicolae Usatîi, Iurii Bulgăreanu, Diana Bulgaru, Pavel Procudin, Sevastian Botnari și Victor Stînă.

La solicitarea FIFA și UEFA, Federația Moldovenească de Fotbal a transmis online Congresul, pe un canal separat, pentru experții speciali ai celor două foruri internaționale, care se vor pronunța ulterior despre corectitudinea desfășurării Adunării Generale și despre validitatea alegerilor. Observatori ai transmisiunii video au fost Noel Mooney, șeful Departamentului UEFA pentru dezvoltarea strategică a asociațiilor naționale, Nodar Akhalkatsi, directorul Asociațiilor din Europa, Charles Boorman, membrul Asociațiilor din Europa (ambii FIFA) și Sofia Malizia (MA Governance Service Manager).

Mihaela Rotari

Share