Concert susținut de orchestra de instrumente aerofone şi de percuţie a Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga”

Concert susținut de orchestra de instrumente aerofone şi de percuţie a Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga”

La data de 28 mai curent, orchestra de instrumente aerofone şi de percuţie  a Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga”, diriguită de către Ion Talpă a susținut concertul cu genericul În ritmurile timpului, la Palatul de Cultură din municipiul Bălţi.

Evenimentul a fost dedicat finisării proiectului Educaţia artistică şi culturală în contextul cooperării transfrontaliere durabile MIS ETC 2557, implementat de instituţie în parteneriat cu Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti, Cernăuţi, Ucraina şi Asociaţia KULT-ART, Suceava, România. Proiectul a fostfinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

În cadrul festivității, directorul instituţiei Gheorghe Perju a vorbit despre semnificaţia proiectului şi importanţa evoluărilor colectivelor artistice în teritoriu.

Spectacolul a oferit posibilitate profesorilor şi studenţilor de la Universitatea de Stat „Alecu Russo”, Colegiul de Muzică şi Pedagogie din Bălţi, Colegiul de Artă „Nicolae Botgros” din Soroca şi elevilor din instituţiile de învăţământ din zona de nord a Republicii Moldova să asculte muzică de calitate și să savureze momentul revederii.

Doina Secrieru

Share