CFM a renovat 4 locomotive cu propriile mijloace

CFM a renovat 4 locomotive cu propriile mijloace

Calea Ferată din Moldova (CFM) a renovat 4 locomotive din forțele proprii. La repunerea în funcțiune a mijloacelor de transport au asistat, astăzi, mai mulți oficiali de la Ministerul Transporturilor, precum și conducerea Întreprinderii. Despre aceasta anunță serviciul de presă al CFM.

În cadrul evenimentului, Directorul General al CFM, Iurii Topala, a declarat că renovarea acestor locomotive a fost cea mai bună soluție, iar Întreprinderea deține un potențial sporit pentru transportul marfar. Aceasta, potrivit administrației, are capacitatea de a face față oricărei cereri.

„Aproape toate trenurile și locomotivele aflate în posesia CFM au termenul de exploatare depășit. Din acest motiv, suntem nevoiți să le reparăm pentru a le putea prelungi viața. Locomotivele pe care le vedeți astăzi reparate vor servi Republicii Moldova încă cinci ani. Țin să amintesc că, acum 5 luni, au fost renovate alte două locomotive de acest tip”.

Locomotivele au fost reparate în cele 4 depouri din Basarabeasca, Bălți, Bender și Chișinău. Au fost schimbate motoarele de tracțiune, generatoarele principale și, cel mai important, cele diesel. La unele dintre ele au fost efectuate și lucrări de renovare a carcasei.

Pentru reparația capitală a fiecărei locomotive au fost cheltuite între 3 și 5 milioane de lei. Din aceste mijloace au fost cumpărate piese noi și a fost achitată înlocuirea celor vechi. Dispozitivele au fost, de asemenea, reparate, efectuându-se testări riguroase pentru a putea fi date în exploatare.

cfm cfm1 cfm3 cfm4

Maria Roșca

Share