Cei mai buni sportivi din R. Moldova în 2018 – premiați de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Cei mai buni sportivi din R. Moldova în 2018 – premiați de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării i-a premiat pe cei mai buni sportivi ai anului 2018, în cadrul Galei Sportului.

În debutul ceremoniei de premiere, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a adresat felicitări sportivilor și antrenorilor. „Dragi sportivi, vă mulțumim pentru munca titanică, abnegația și responsabilitatea de care dați dovadă, pentru că promovați frumusețea și diversitatea sportului. Vă urăm mult succes la competițiile care se vor desfășura în anul viitor, și mai ales la cele care ne vor permite să participăm la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, sunt sigură că veți da totul pentru a ne face mândri de performanțele dvs. Deopotrivă, exprim recunoștință și antrenorilor, medicilor, managerilor, arbitrilor, jurnaliștilor sportivi pentru dedicație și profesionalism”, a afirmat oficialul.

În acest an, sportivii moldoveni au cucerit peste 200 de medalii de aur, argint și bronz la diferite competiții internaționale (campionate europene și mondiale, Jocurile Olimpice de Tineret ș.a), la toate categoriile de vârstă, la diverse discipline precum: lupte libere, lupte greco-romane, lupte feminine, taekwondo, box, tir cu arcul, înot, judo, kickboxing etc. Rezultate remarcabile au obținut și para-olimpicii noștri: para-taekwondo, para-atletism, para- armwrestling, para-karate ș.a.

Fondul de premiere al Galei Sportului 2018 a constituit cca 7,5 milioane lei.

Mihaela Rotari

Share