Academicianul Ion Tighineanu – Membru de Onoare al Academiei Române

Academicianul Ion Tighineanu – Membru de Onoare al Academiei Române

În cadrul şedinţei festive a Prezidiului Academiei Române, care a avut loc la 17 decembrie 2015, la Bucureşti, au fost înmânate diplomele de membru noilor membri titulari, corespondenţi şi de onoare, aleşi prin vot secret, la Adunarea Generală a Academiei din 26 noiembrie curent, informează Centrul Media al AȘM.

Printre noii aleşi se regăseşte şi academicianul Ion Tighineanu, prim-vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, promovat în calitate de membru de onoare la Secţia „Ştiinţe Fizice”.

„Domnul academician Tighineanu are realizări remarcabile în domeniul nanotehnologiilor, aprobate de un număr impunător de lucrări ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu factor de impact”, a menţionat academicianul Ionel Valentin Vlad, preşedintele Academiei Române, în cadrul ceremoniei.

Prim-vicepreşedintele AŞM a exprimat sincere mulţumiri pentru înalta consideraţie de a i se acorda prestigiosul titlu, dar şi onoarea de a face parte din marea familie a Academiei Române. „A deveni membru al celui mai înalt for ştiinţific şi cultural al României înseamnă nu numai onoare, dar şi o mare responsabilitate. În această ordine de idei, Vă asigur că, în calitatea mea de reprezentant al comunităţii ştiinţifice din Republica Moldova, o să depun toată stăruinţa pentru a contribui la crearea unui spaţiu ştiinţific şi cultural comun”, a menţionat proaspătul membru de onoare Ion Tighineanu.

În luna aprilie 2016, Academia Română va sărbători aniversarea a 150-a de la fondare. De notat în acest context, că printre membrii-fondatori ai Academiei Române au fost trei reprezentanţi ai Basarabiei – Alexandru Haşdeu, Constantin Stamati şi Ioan Străjescu, iar printre membrii de onoare au fost şi sunt multe personalităţi notorii din stânga Prutului. Academicianul Tighineanu este al 11-lea reprezentant al Republicii Moldova distins cu titlul de membru de onoare al Academiei Române.

3_800x533 4_800x533 5_800x533

Doina Secrieru

Share