30 de ani de la fondarea Federației Moldovenești de Fotbal

30 de ani de la fondarea Federației Moldovenești de Fotbal

Familia fotbalului moldovenesc sărbătorește astăzi – 14 aprilie, 30 de ani de la fondarea Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). În acest sens, șefia Federației Leonid Oleinicenco, a venit cu un mesaj.

„Federația Moldovenească de Fotbal a pornit la drum în anul 1990 în vremuri de cotitură și instabilitate pentru societatea noastră modernă, devenind încă din acele timpuri locomotiva spre independența țării”, declară Oleinicenco.

„În acești ani, Federația Moldovenească de Fotbal a devenit un model de succes și exemplu pentru mișcarea instituțională sportivă din țara noastră, iar grație muncii noastre colective și a asistenței partenerilor externi, fotbalul moldovenesc deține astăzi, la 30 de ani de la fondare, peste 15 selecționate, propria casă, bază excelentă de pregătire și o arenă modernă pentru fotbalul în sală. În rezultatul proiectelor demarate de federație, în toate raioanele țării au fost instalate circa 500 terenuri de fotbal cu suprafață sintetică”, a adăugat șefia FMF.

„Cu siguranță, în lucrul nostru comun am lăsat loc și de eroare, dar uniți trebuie să implementăm toate mecanismele necesare în a îndepărta greșelile și a pune ca bază în activitatea noastră instituțională disciplina și buna guvernanță, prin acțiuni, activități, programe și proiecte demne de respect… Strategia de Dezvoltare pentru perioada 2020-2024 este ghidul nostru comun de la care nu trebuie să ne abatem. Acest plan trebuie adus la cunoștința tuturor persoanelor implicate în fenomen”, a mai comunicat Oleinicenco.

Doina Secrieru

Share