Universitatea de Stat din Moldova a lansat site-ul aniversar dedicat celebrării a 75 de ani de la fondare

Universitatea de Stat din Moldova a lansat site-ul aniversar dedicat celebrării a 75 de ani de la fondare

Universitatea de Stat din Moldova (USM) a lansat site-ul aniversar dedicat celebrării a 75 de ani de la fondare. La șapte decenii și jumătate de activitate USM vă propune o incursiune în trecutul său și vă invită să descoperiți absolvenții săi de succes și personalitățile care s-au învrednicit de titlul Doctor Honoris Causa.

Elaborarea paginii web aniversare face parte dintr-un program amplu de acțiuni, desfășurat de USM pe parcursul anului 2021.

Amintim că în perioada 24 septembrie – 11 noiembrie, Universitatea de Stat din Moldova organizează mai multe activități educaționale, științifice și culturale. Programul evenimentelor poate fi vizualizat aici: https://75.usm.md/wp-content/uploads/2021/09/Program_USM_75_de_ANI.pdf.

Universitatea de Stat din Moldova este prima instituție de învățământ superior cu statut de universitate înființată în Republica Moldova. Fondată la 1 octombrie 1946, cu denumirea inițială de Universitatea de Stat din Chișinău, de-a lungul timpului și-a format o reputație impecabilă la nivel național și internațional. Crearea ei a constituit un pilon de bază pentru dezvoltarea și consolidarea învățământului superior din țară.

Cristina Pendea

Share