Un minor de 16 ani este bănuit de răpirea a două automobile

Un minor de 16 ani este bănuit de răpirea a două automobile

Ofițerii de investigație a sectorului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au reținut un minor de 16 ani, originar din raionul Orhei, fiind bănuit de comiterea a două răpiri de automobile.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 16 mai, la 06:45, de proprietarii unităților de transport de model „Volkswagen ” și „Opel”, locuitori a satului Hulboaca a mun. Chișinău, că le-au fost răpite automobilele.

La fața locului, polițiștii au stabilit că proprietarul automobilului de model „Volkswagen B4” a parcat automobilul la poartă, iar dimineață a depistat lipsa acestuia. Proprietarul automobilului  „Opel” a declarat forțelor de ordine că a parcat automobilul în ograda casei. În urma măsurilor întreprinse de polițiști, automobilul „Volkswagen” a fost depistat la o distanță de 700 m de locuința proprietarului, iar automobilul „Opel” a fost depistat într-un lan de grâu din apropierea raionului Criuleni, acesta fiind accidentat.

În urma acțiunilor de investigații, minorul a fost localizat și escortat la Inspectoratul de Poliție pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale, minorul și-a recunoscut vinovăția comunicând că au vrut să se plimbe. Este de menționat că, tânărul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare

Minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Doina Secrieru

Share