Un inspector vamal doneazâ sânge de cel puțin patru ori pe an. Află istoria lui!

Un inspector vamal doneazâ sânge de cel puțin patru ori pe an. Află istoria lui!

Ieri, de  1 martie, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a organizat o camapanie națională de donare voluntară a sângelui, în cadrul cărora au fost premiați zece cei mai activi donatori.

Printre cei zece donatori activi din Republica Moldova care au primit diplomă de mulțumire este și Sergiu Calaraș, inspector în cadrul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal. De cel puțin patru ori pe an, inspectorul chinolog merge la punctul de colectare a sângelui cu sincera speranță că acest gest ar putea salva măcar o viață. În modestia și simplitatea sa, angajatul vamal nu pretinde recunoștințe sau laude, ci crede că este o dovadă de bun simț, de receptivitate la suferința oamenilor, solidaritate cu cei aflați la nevoie. Mai mult, el susține că donarea sângelui o dată la 3 luni este cel puțin o faptă firească care nu cere efort. Este unul dintre acele momente când dăruiești un lucru atât de scump pentru cei care au nevoie, dar care pe tine nu te costă nimic.

Evenimentul de caritate a fost organizat la nivel naţional, cu genericul ”O primavară de vis, plină de dăruire de viaţă!”

dsc_9038

????????????????????????????????????

Mihaela Rotari

Share