Traficul rutier pe străzile capitalei la această oră

Traficul rutier pe străzile capitalei la această oră

Primăria Chişinău informează că traficul rutier pe străzile capitalei se desfășoară fără dificultăți. La această oră, transportul public de călători, troleibuze și autobuze, circulă pe toate liniile prevăzute. 

La nivelul municipiului Chișinău, serviciile de deszăpezire continuă intervenția pe străzile secundare, la stațiile de așteptare, în curțile de blocuri, parcuri și scuaruri.

Pe parcursul nopții, drumarii au intervenit cu 60 de autospeciale la deszăpezirea  străzilor din capitală și a căilor de acces spre suburbii. Regia „Exdrupo” acționează în continuare pe arterele unde circulă transportul public, cu 18 autospeciale la împrăștierea materialului antiderapant pentru evitarea formării ghețușului.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală și amenajare intervine la deszăpezire cu 36 de utilaje specializate, iar 350 de muncitori sunt antrenați la curățarea și presărarea materialului antiderapant în staţii, pe trotuare și în intercartiere.

De asemenea, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” lucrează în parcuri, grădini publice, scuaruri, alei pietonale, cu utilaje de deszăpezire și cu implicarea a 250 muncitori.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Mihaela Rotari

Share