Studenți de la USM – la penitenciarul din satul Goian

Studenți de la USM – la penitenciarul din satul Goian

Un grup de studenți masteranzi ai Universității de Stat din Moldova au vizitat penitenciarul pentru minori din s.Goian, mun.Chișinău.

În cadrul vizitei, studenții de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, ghidați de angajații instituției gazdă, au fost familiarizați cu specificul activității instituției, condițiile de detenție, programul zilnic al deţinuţilor, dar şi activităţile specifice desfăşurate de personalul Serviciului reintegrare socială.

Astfel, vizitatorii au aflat cum este viața după gratii, nu din teorie, dar din practică, iar conducerea instituției de detenție le-a vorbit  despre cele mai de succes metode de lucru cu minorii.

Grupul de masteranzi a manifestat interes față de activitatea penitenciarului, adresând diverse întrebări privind posibilitățile și cerințele de angajare, garanțiile sociale și ofertele propuse de către sistemul administrației penitenciare.

Vizita de studiu a fost efectuată în urma acordului de colaborare, semnat între Administrația Națională a Penitenciarelor și Universitatea de Stat din Moldova, care în anul 2016 a pus începutul unui parteneriat pe un termen de 5 ani. 

Activitatea a avut drept scop îmbinarea cunoştinţelor teoretice cu cele practice, dar şi sensibilizarea tinerilor în vederea exercitării unui spirit civic responsabil şi a prevenirii delincvenţei juvenile.

Mihaela Rotari 

Share