Solicitare către Ion Ceban: „Cerem revizuirea politicii locale de urbanism”

Solicitare către Ion Ceban: „Cerem revizuirea politicii locale de urbanism”

Organizația de femei PAS Chișinău solicită primarului Ion Ceban să asigure deschiderea grădinițelor în apropierea blocurilor noi construite.

„Ne exprimăm îngrijorarea pentru insuficiența locurilor în grădinițele publice în raport cu creșterea rapidă a construcției blocurilor locative cu mii de familii noi. Cerem revizuirea politicii locale de urbanism care să impună dezvoltatorii și autoritățile publice locale să ia în considerare necesitățile infrastructurii sociale, inclusiv instituții de învățământ preșcolar lângă blocurile noi”, se arată în declarația organizației.

Totodată, cei de la PAS adaugă: „În campania electorală, primarul de Chișinău promitea că în mandatul său vor fi date în exploatare: 20 de grădinițe noi; 100 de grupe noi în instituțiile preșcolare; grupe creșă și grupe cu program prelungit. Nu a fost construită nici o grădiniță în Chișinău și practic nici într-o instituție nu au fost deschise grupe creșă. De exemplu, în sectorul Botanica, urmează să fie construit un complex locativ de 2000 de apartamente, fără a se lua în calcul construcția unei grădinițe sau școli în preajmă”.

Aici puteți găsi Petiția organizației.

Cristina Pendea

Share