Șefia CNA, la ședința Grupului de conducere al Rețelei Anticorupție pentru Europa de Est și Asia Centrală!

Șefia CNA, la ședința Grupului de conducere al Rețelei Anticorupție pentru Europa de Est și Asia Centrală!

Cea de-a 25-a şedinţă a Grupului de conducere al Rețelei Anticorupție pentru Europa de Est și Asia Centrală (ACN) a avut loc prin intermediul platformei ZOOM şi care a reunit oficiali din mai multe ţări, Republica Moldova fiind reprezentată de directorul CNA, Ruslan Flocea, transmite CURENTUL.

Printre subiectele de actualitate, s-au numărat aprobarea Planului de lucru al Grupului de Conducere al Rețelei Anticorupție (ACN) pentru 2020, în perioada de tranziție asociată pandemiei, a fost prezentat raportul sumar al celei de-a 24-a ședințe a Grupului, dar şi chestiunea privind aderarea Moldovei la Planul de acțiuni de la Istanbul.

Ședința a fost deschisă de către Patrick Moulette, șeful Deviziei Anticorupție din cadrul Direcției OECD pentru afaceri financiare și întreprinderi, care a felicitat Moldova pentru că a devenit al 10-lea membru al Planului de acțiune anticorupție de la Istanbul, alături de Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Mongolia, Uzbekistan, Ucraina și Tadjikistan. În alocuţiunea sa, Moulette a declarat că „Corupția este o provocare globală şi doar împreună, prin intermediul OECD vom putea combate corupția pentru a face lumea mai justă”.

În adresarea sa către Grupul de Conducere, directorul CNA, Ruslan Flocea şi-a exprimat recunoștința pentru ajutorul constant acordat de statele-membre în consolidarea capacităţilor instituţiilor de ocrotire a legii din Republica Moldova şi fortificarea statului de drept. „Având în vedere că subiectele abordate de ACN au fost întotdeauna corelate cu cele mai grave provocări și nevoi ale statelor-membre, participarea noastră la aceste activități a fost un impuls pentru consolidarea cadrului nostru legal și instituțional, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și europene”, a punctat directorul CNA.

În calitate de coordonator național și punct de contact, Centrul Național Anticorupție este membru activ al Rețelei Anticorupție (ACN), participând la diferite activități, care a ca scop asigurarea schimbului de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii corupției.

Conform proiectului Planului de lucru ACN pentru 2020, Republica Moldova este una dintre cele 5 țări selectate pentru a participa la runda de monitorizare pilot.

Cristina Pendea

Share