Ultima zi din anul de studii 2019-2020! Ministrul Educației, Culturii și Cercetării – cu un mesaj

Ultima zi din anul de studii 2019-2020! Ministrul Educației, Culturii și Cercetării – cu un mesaj

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, astăzi, în ultima zi din anul de studii 2019-2020, a venit cu un mesaj pentru copii, elevi, studenți, părinți, cadre didactice și manageriale, informează OFICIAL.

„Suntem în ziua când în școli, conform frumoasei tradiții de zeci de ani, sună ultimul clopoțel.

Astăzi este altfel! Clopoțelul sună tăcut…
Sună în ritmul bătăilor inimilor absolvenților, are tonalitatea emoțiilor trăite de elevii și părinții acestora, poartă vibrația poveților cadrelor didactice și urărilor de vacanță plăcută.

Deși, Pandemia virusului Covid-19 a lăsat astăzi curțile școlilor fără elevi voioși, părinți emoționați și îmbrățișări calde, clasa de acasă este plină de recunoștința pe care o poartă discipolii față de dascălii lor, e plină de vorbe blânde și de realizări.

Aflându-ne la finele anului de studii, gândurile ni se îndreaptă negreşit la calea parcursă în acest an școlar, dar mai ales în ultimele luni de activitate şcolară, la cele bune şi la cele mai puţin bune, căci, în virtutea schimbării locației școlii, nu ne-am oprit, am înaintat pentru a reuși să finalizăm anul școlar, pentru a ne simţi împăcaţi şi împliniţi.

Dar, împreună am reușit să facem față provocărilor războiului cu virusul COVID-19 și aceasta este cea mai mare realizare. Ne-am adaptat la realitățile timpurilor pe care le-am trăit, am reușit să realizăm procesul educațional la distanță. Recunosc nu a fost ușor, dar nici imposibil.

În speranța unui an școlar mai bun, în dorința unui final cât mai apropiat al acestei pandemii Covid-19, în intenția de a ne îmbrățișa reciproc, vin, în primul rând, cu un mesaj de mulțumire elevilor, părinților, cadrelor didactice și manageriale pentru efortul depus și încrederea că totul va fi bine.

Acest lucru l-am simțit pe deplin în cadrul Campaniei „Fii responsabil! Clasa ta e acasă!” inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în luna martie.
Pentru că am fost cu toții responsabili, pentru că ați transformați casele Dvs în clase, în laboratoare, în centre de învățare am reușit să finalizăm anul școlar în termenii propuși inițial.

Ne-am susținut la distanță și astăzi trăim sentimente de împlinire și mândrie pentru realizările obținute în anul școlar, prin aportul dascălilor, succesele elevilor, dar și grija părinților.

Familiile au demonstrat pentru a câta oară că sunt cei mai fideli parteneri. Datorită familiilor am reușit să organizăm învățarea la distanță, să conectăm copiii la procesul educațional. Pe această cale, Vă mulțumim!

Primăvara anului 2020 va rămâne în memoria noastră pentru totdeauna, mai ales pentru lecţiile ce ni le-a oferit. Am înțeles că nu este târziu niciodată ca să înveți.

Vă adresăm sincere felicitări cu finalizarea anului școlar 2019-2020.
Pentru că ați muncit cu dăruire, că v-ați dedicat și ați devenit mai pregătiți pentru provocările vieții, contribuind astfel la schimbare, Vă doresc o vară plină de emoții pozitive și de experiențe noi.

Savuraţi fiecare clipă, puneţi sens şi rost în tot ce faceţi, odihniţi-vă frumos şi util, acumulaţi cunoştinţe, impresii, trăiri irepetabile, împărtăşiţi-le cu cei de alături.

Aveți curaj, încredere în forţele proprii şi gândire pozitivă!
Într-un ceas bun!
Să ne revedem sănătoși cu bine într-un nou an de studii!
Și nu uitați, dragii mei, vă iubesc!”, se arată în mesajul ministrului.

Doina Secrieru

Share