Școală de weekend în domeniul electoral pentru tineri din partide politice și societate civilă

Școală de weekend în domeniul electoral pentru tineri din partide politice și societate civilă

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a organizat în perioada în perioada 20 – 23 octombrie, prima etapă a școlii electorale de week-end la care au participat 20 de tineri reprezentanți ai aripilor de tineret ale partidelor politice și ai societății civile, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, participanții au fost antrenați în activități de instruire pe mai multe dimensiuni ale procesului electoral precum – forme de guvernare, sisteme electorale, administrare electorală, comunicare publică și politică și altele.

„Pentru o un proces de instruire mai eficient, la fiecare subiect abordat a fost invitat un expert în materie, care să ofere perspective mai practice: despre administrarea alegerilor în Republica Moldova a vorbit Alexandru BERLINSCHII, șef al Direcției Management Alegeri, Comisia Electorală Centrală; despre experiența internațională de utilizare a sistemului electoral mixt – Sergiu SÎRBU, deputat în Parlamentul Republicii Moldova; despre comunicarea politică, tehnologii și tehnici electorale – Igor BOȚAN, expert electoral, analist politic, director executiv al Asociației ADEPT. Participanții au fost repartizați în grupuri ce reprezintă diferiți actori electorali (observatori, candidați, funcționari electorali etc.) și au primit o temă pentru acasă. Aceștia se vor întâlni cu omologii săi reali pentru a studia activitatea acestora în cadrul procesului electoral”, se spune în comunicat.

Etapa a doua a școlii electorale de weekend va avea loc în perioada 3-5 noiembrie și va  presupune simularea unui proces electoral și se va finaliza cu înscenarea zilei alegerilor.

De menționat că, școala electorală de weekend a CICDE este proiectată a fi un laborator de formare electorală pentru activiștii civici, membrii de partid, alegătorii conștienți și potențialii formatori CICDE, oferind o abordare multilaterală a procesului electoral.

Doina Secrieru 

Share