Schimb de experiență între notarii din România și Republica Moldova

Schimb de experiență între notarii din România și Republica Moldova

Peste 150 notari s-au întrunit la un forum organizat la Chișinău de Camera Notarilor Publici din Galați, sub genericul „Colocviul profesional notarial”.

„Uniunea Națională a Notarilor Publici din România are o existență de peste 20 ani de activitate. În această perioadă, domeniul notariatului în România a avansat mult și s-a dezvoltat, experiența fiind preluată de state din Europa. De asemenea, și Republica Moldova continuă să preia din această experiență, transpusă inclusiv în legea cu privire la organizarea activităţii notarilor. În lege este stabilit că organul de autoadministrare și reprezentare a profesiei este Camera Notarială. Ne dorim ca ea să devină, cât mai curînd, pe deplin funcțională”, a declarat la eveniment Eduard Serbenco, secretarul de stat al Ministerului Justiției, relatează infoprut.ro.

Pe parcursul întrunirii, notarii au discutat aspecte legislative ce reglementează activitatea lor, spețe din practica notarială menționând aspectul dublei cetățenii, circulația datelor cu caracter personal, încheierea actelor juridice ale societăților comerciale sub spectrul conflictului de interese.

Mihaela Rotari

Share