Competiții de triatlon la Valea Morilor (video)

Competiții de triatlon la Valea Morilor (video)

Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au instruit peste 100 de copii cu vârstele de 7 -14 ani, participanți ai Competițiilor de Triatlon Multisport 2018.

Concursul a fost desfășurat pe bazinul acvatic din parcul Valea Morilor a capitalei, iar organizatorii au îndemnat mai mulți micuți să participe pentru a învinge.

Inițial minorii au primit din partea salvatorilor instrucțiuni, dar și sfaturi utile cum trebuie să înoate corect și să se protejeze de eventuale situații de risc.

Copii au fost îndemnați să respecte tehnicile de securitate și să ceară ajutor în caz că nu reușesc să înoate până la linia de final. Mai mult, IGSU în comun cu salvatorii stației de salvare au asigurat securitatea nautică în timpul desfășurării concursului, astfel fiind evitate situațiile de risc cu implicarea copiilor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI desfășoară în această perioadă campania de prevenire a înecurilor, iar această activitate organizată de Clubul Sporter se înscrie cu succes în acțiunele de prevenire a înecurilor în rândul minorilor.

Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2018 în bazinele acvatice din Republica Moldova s-au înecat 23 de persoane, inclusiv 5 minori.

Mihaela Rotari

Share