Rîșcani, Edineț și Briceni s-au alăturat campaniei lansată de Agenția pentru Eficiență Energetică

Rîșcani, Edineț și Briceni s-au alăturat campaniei lansată de Agenția pentru Eficiență Energetică

Administrația publică locală (APL) din Rîșcani, Edineț și Briceni a dat curs solicitării de a găzdui campania ,,Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente – prioritate a autorităților publice locale”, lansată de Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE).

În acest sens, în incinta consiliilor raional din Rîșcani, Edineț și Briceni au fost amplasate panouri care conține informații din toate domeniile legate de eficiența energetică, precum: sfaturi la domiciliu sau la birou, măsuri de eficientizare a energiei, iar pentru specialiștii în domeniu sunt disponibile informații despre cerințele minime de elaborare a unui audit energetic, scopul și importanța acestuia.

Eugen Gîrlea, prezent la aceste acțiuni, și-a manifestat considerația față de receptivitatea administrațiilor publice locale din aceste raioane privind inițiativa Agenției.

„Este o inițiativă foarte bună. Oamenii solicită deseori informații ce țin de domeniul eficienţei energetice. Acum vom avea posibilitatea să le oferim mai multă informaţie. Vă mulțumim, vă urăm succes și sperăm la o colaborare cât mai bună pe viitor. Sunteți o echipă bravo”, a menționat Marta Chetraru, șef Serviciu Administrație Publică din raionul Rîșcani.

Reprezentanții  APL din Briceni, Mihai Munteanu și Anatolie Țurcanu, și-au exprimat disponibilitatea față de această campanie de informare, precizând că vor încuraja locuitorii să se informeze la acest subiect, iar la nivel de administrare vor ține cont de recomandările AEE.

Campania se desfășoară în perioada iunie – august 2021, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este  diseminarea informației prin intermediul autorităților publice locale, despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.

E de menționat că, AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Cristina Gurez

Share