Rețineri: Două cazuri de trafic illicit de substanțe narcotice

Rețineri: Două cazuri de trafic illicit de substanțe narcotice

Recent, ofiţerii Direcţiei antidrog a Inspectoratului Național de Investigații au verificat două informaţii operative, privind traficul ilicit de substanţe narcotice.

Astfel, în primul caz, în baza informaţiilor deținute, în perioada ianuarie-februarie, curent, ofițerii de investigații au document o reţea specializată în comercializarea substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari şi anume a heroinei.

Zilele precedente, polițiștii, în urma efectuării unui șir de acțiuni, au reținut pe 2 din membrii acestei grupări, cu vîrstele de 33 și respectiv 44 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, anterior condamnați pentru tîlhărie, jaf, furturi și trafic de droguri. Asupra suspecților, cât și la domiciliile acestora au fost ridicate circa 40 de grame de heroină în valoare de aproximativ 50 mii de lei, 20 grame de marijuana, 5 seringi, peste 37 mii de lei, bani proveniți din vînzarea substanțelor narcotice.

În cel de-al doilea caz, angajații antidrog au reţinut patru suspecți, de 18, 25 și 29 de ani, originari din raionul Ialoveni. În urma percheziţiei desfășurate în locuințele suspecților, forțele de ordine au ridicat 40 grame de marijuana, două pachețele cu semințe de cînepă, două pistoale de model neidentificat, o armă cu țeavă modificată artizanal, fără acte de proveniență, telefoane mobile și bani proveniți în urma efectuării unei achiziții de control.

Actualmente, suspecții din ambele cazuri sunt cercetaţi în baza art. 217/1 al.4 Cod Penal al RM. Conform legislației, persoanele culpabile de „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor”, riscă privațiune de libertate de la 7 la 15 ani.

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share