Reprezentanții taberelor de odihnă – la ANSA. Despre ce s-a discutat!

Reprezentanții taberelor de odihnă – la ANSA. Despre ce s-a discutat!

În cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut loc o întrunire cu reprezentanții taberelor de odihnă. 

Potrivit unui comunicat al ANSA, întrunirea a fost convocată în scop de evaluare a situației privind organizarea alimentației și odihnei copiilor în taberele de odihnă.

În cuvântul de salut adresat celor aproximativ 60 de participanțiîntrunire, Directorul General ANSA, Ion Sula a menționat că, asigurarea alimentației sănătoase este primordială pentru ANSA  și ea trebuie să constituie o prioritate și pentru conducătorii și lucrătorii blocurilor alimentare de la tabere, care sunt direct responsabili de procesul de alimentație.

Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Aliona Serbulenco a punctat obiectivele de bază necesare în scopul asigurării odihnei calitative și sigure a copiilor, din punct de vedere al legislației din domeniul Sănătății Publice.

Director General Adjunct ANSA, Ion Toma, a adus la cunoștința celor prezenți că, ANSA a elaborat Dispoziţia privind evaluarea nivelului de pregătire a blocurilor alimentare din unităţile nominalizate.

Directorul General Adjunct a menţionat că, controale inopinate a blocurilor alimentare ale taberelor vor fi efectuate pe toată perioada sezonului estival.

Doina Secrieru

Share