Produsele moldovenești au fost promovate la Geneva (foto)

Produsele moldovenești au fost promovate la Geneva (foto)

La 14 mai curent, in cadrul Conferintei Diplomatice pentru adoptarea Noului Act al Aranjamentului de la Lisabona pentru protectia denumirilor de origine si inregistrarea lor internationala, convocate de Organizatia Mondiala pentru Proprietatea Intelectuala, Republica Moldova si Organizatia pentru o retea internationala a indicatiilor geografice (oriGIn) au organizat un seminar cu genericul „Indicatiile geografice si dezvoltarea durabila”.

Cu aceasta ocazie, organizatorii au oferit un cocktail cu degustarea produselor traditionale moldovenesti. Directorul general al OMPI, peste 100 de diplomati si delegati nationali, alaturi de reprezentanti ai numeroaselor organizatii internationale participante la Conferinta diplomatica, au avut posibilitatea sa aprecieze branza de oi, dulceata de nuci si de petale de trandafir, mierea, nucile, prunele uscate si vinurile autohtone.

In discursul de inaugurare al dnei Lilia Bolocan, Director general al Agentiei de Stat pentru Proprietate Intelectuala (AGEPI), dezvoltarea durabila a fost mentionata ca fiind unul dintre obiectivele strategice ale Republicii Moldova, iar indicatiile geografice au fost calificate drept platforme viabile pentru realizarea acestuia prin efectul lor asupra dezvoltarii socio-economice. „Iata de ce Republica Moldova acorda o importanta deosebita promovarii produselor autohtone prin valorificarea avantajelor oferite de acest instrument economic complex”.

„Avand in vedere aportul indicatiilor geografice la dezvoltarea durabila si luand in consideratie provocarile producatorilor si consumatorilor legate de contrafacerea produselor cu indicatie geografica protejata la nivel global, importanta Conferintei Diplomatice pentru adoptarea Noului Aranjament de la Lisabona rezida in stabilirea unui sistem de protectie robust si atractiv in acelasi timp.”

Participantii la Conferinta Diplomatica au putut vizita standul national in perioada 11- 15 mai curent.

 

Maria Roşca

Share