Premieră pentru sectorul vitivinicol din R. Moldova: „Primul cetățean care va deține…”

Premieră pentru sectorul vitivinicol din R. Moldova: „Primul cetățean care va deține…”

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului din țara noastră(ONVV), Gheorghe Arpentin a fost ales, pentru următorii trei ani, președinte al comisiei „Siguranță și Sănătate” în cadrul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV).

Noul președinte al comisiei, este primul cetățean al Republicii Moldova care va deține o funcție importantă în cadrul organizației internaționale ce studiază din punct de vedere științific și tehnic sectorul vitivinicol mondial, vinul și produsele derivate din viță-de-vie.

Numirea în funcție, a avut loc începutul lunii iulie, în timpul Adunării Generale a OIV desfășurate la Paris, cu votul a tuturor celor 46 de țări-membre.

Evenimentul reprezintă o premieră și pentru sectorul vitivinicol din țara noastră.

Menționăm, comisia IV „Siguranță și Sănătate” a OIV este responsabilă de promovarea și cercetarea valorilor nutriționale și de sănătate ale vinului și ale produselor derivate din viță-de-vie.

Astfel, subdiviziunea cercetează și creează o bază de date specializată, care permite evaluarea corectă a produselor vitivinicole, pentru a fi ulterior diseminate guvernelor statelor membre, instituțiilor medicale, producătorilor, consumatorilor și altor actori importanți din sector.

Republica Moldova este membră a Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) din anul 1992, fiind prima țără din spațiul ex-sovietic care s-a bucurat de acest statut.

Mihaela Rotari

Share