Precizări de la Primăria Chișinău cu privire la linia de autobuz nr. 16

Precizări de la Primăria Chișinău cu privire la linia de autobuz nr. 16

Primăria Chișinău vine cu precizări în legătură cu deschiderea liniei de autobuz nr. 16. Ruta „Universitatea Agrară – Parcul „La Izvor” lansată vineri și care circulă pe itinerarul fostei rute de troleibuz nr. 33.

Pe traseu activează 3 unități și sunt efectuate 18 curse/zi cu un interval de 30 de minute în orele de vârf. Programul liniei este organizat între orele 06:30 și 21:00. În același timp, cele două troleibuze care activau pe ruta nr. 33, efectuau doar 12 curse zilnic, cu un interval de 50 de minute în orele de vârf.

În acest context, Primăria Chișinău menționează că cele două troleibuze cu propulsie autonomă care circulau pe linia nr. 33 au revenit în parcul Regiei Transport Electric. Totodată, pentru a asigura redeschiderea din 8 februarie a.c., a rutei de troleibuz nr. 36, spre orașul Ialoveni, conform deciziei Consiliului Municipal Chișinău din 5 februarie 2019, pe linie au fost introduse 3 troleibuze cu propulsie autonomă din dotarea RTEC.

Primăria precizează că aceste schimbări nu au afectat graficul de circulație al celorlalte rute de troleibuz pe care le operează Regia Transport Electric, precum și nici numărul de curse zilnice efectuate de întreprindere.

Mihaela Rotari 

Share