Polițist de sector din Tohatin deferit justiției pentru corupere pasivă

Polițist de sector din Tohatin deferit justiției pentru corupere pasivă

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui polițist de sector din Tohatin, fiindu-i incriminate două capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă (art. 324 alin.(4) și art. 324 alin.(2), lit. c) din Cod penal).
Cauzele penale au fost inițiate în anul 2022, de către organul de urmărire penală al Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne în baza denunțurilor a doi cetățeni.
Potrivit primului denunțător, polițistul a pretins, acceptat și primit 250 euro, pentru a nu-l documenta pentru acțiunile de violență în familie.

Al doilea denunțător a declarat că, învinuitul a pretins, acceptat și primit prin extorcare suma de 300 euro, sub pretextul de a nu iniția investigații privind pretinse acțiuni de muncă forțată inventate de polițist.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.
Pentru infracțiunile comise, legea prevede pedeapsa maximă (în cazul art. 324 alin.(4) din Cod penal) sub formă de amendă în mărime de la 50 000 la 100 000 lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, iar pentru art. 324 alin.(2), lit. c) din Codul penal cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300 000 la 400 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii în limita sumei de 400 000 lei, a fost aplicat sechestru asupra bunurilor deținute cu drept de proprietate de către învinuit.

Share