Poliția de patrulare a propus înăsprirea sancțiunii pentru şoferii care…

Poliția de patrulare a propus înăsprirea sancțiunii pentru şoferii care…

Pe parcursul a nouă luni ale acestui an, Inspectoratul Național de Patrulare a sancționat 2531 de proprietari de automobile, care au permis conducerea autovehiculului său de către persoane ce nu dețin permis de conducere.

Pentru a contracara acest fenomen, poliția de patrulare a propus înăsprirea sancțiunii pentru persoanele ce oferă benevol automobilul său pentru conducere persoanelor ce nu dețin permis de conducere. Astfel, conform noilor prevederi ale Codului Contravențional, odată ce acestea vor fi aprobate, persoanele respective ar urma să fie amendate cu pînă la 3000 lei.

Pe parcursul acestui an, pe drumurile țării noastre, s-au produs 44 de accidente rutiere, cauzate de minori care se aflau la volan. În urma acestor accidente, doi copii au decedat, iar 38 s-au ales cu traumatisme. De cele mai multe ori, mașinile conduse de minori ajung să se tamponeze cu un obstacol sau să se inverseze, din cauza lipsei de experiență și cunoștințe necesare.

În acest context, INP face un apel către conducătorii auto și proprietarii de vehicule să dea dovadă de responsabilitate și să nu predea automobilul său persoanelor ce nu au permis de conducere, ținînd cont de siguranța celorlalți participanți la trafic.

 

Mihaela Rotari

Share