Peste 40 de teste COVID-19 falsificate au fost depistate în punctele de trecere a frontierei

Peste 40 de teste COVID-19 falsificate au fost depistate în punctele de trecere a frontierei

44 de teste Covid-19 au fost identificate cu semne vizibile de falsificare în primele cinci zile ale lunii aprilie. Documentele au fost ridicate din punctele de trecere a frontierei Briceni, Palanca, Sculeni, Tudora, Aeroport Internațional Chișinău.

În baza analizei de risc, dar și atribuțiilor de serviciu polițiștii de frontieră au întreprins acțiuni de prevenire și combatere a folosirii documentelor false. Astfel, în mai multe puncte de trecere au fost inițiate cercetări privind deținerea testelor Covid-19 negative de către călători. Incidentele au fost consemnate pe ambele sensuri de deplasare, fiind documentați cetățeni moldoveni și doar trei străini.

În cadrul audierilor, puțini au fost cei care au recunoscut că și-au perfectat actul prin intermediul persoanelor terțe. Ceilalți s-au eschivat de la declarații sau și-au arătat indignarea față de cele depistate comunicând că nu sunt în cunoștință de cauză.

În repercursiune, ofițerii de investigații cercetează fiecare caz în parte pentru a elucida toate circumstanțele, identificarea și atragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracțiunii conform art. 361 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Cristina Parfeni

Share