Clase specializate de fotbal în mai multe instituții de învățământ din Chișinău

Clase specializate de fotbal în mai multe instituții de învățământ din Chișinău

După ce anul trecut au demarat lucrările de reabilitare a stadioanelor din instituţiile de învăţământ: LT „Gaudeamus”, LT „Mihai Viteazul”, LT „Nicolae Iorga”, LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și LT „Liviu Deleanu”, Primarul capitalei anunță despre iniţierea implementării Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal în instituțiile de învățământ, ciclul I/gimnaziu din municipiul Chișinău.

Programul prevede identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea calității educaționale a copiilor, amenajarea infrastructurii școlare, asigurarea igienei copiilor și neapărat construcția platformelor pentru amplasarea gazoanelor artificiale.

Astfel, elevii vor beneficia de noi terenuri de fotbal, reieșind din suprafața disponibilă, dintre care 2 stadioane de mărimi standard și 4 de mini-fotbal. Elevii claselor specializate se vor bucura de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv, care presupune ore de fotbal săptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal”.

Pentru implementarea Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal urmează:

– Finalizarea lucrărilor de amplasare a platformelor terenurilor de fotbal;

– Amenajarea terenurilor cu gazoane artificiale de către Federația Moldovenească de Fotbal;

– Organizarea de către FMF a cursurilor de instruire pentru antrenorii tuturor instituțiilor;

– Selectarea copiilor pentru completarea claselor;

– Asigurarea cu echipament sportiv a elevilor claselor specializate de către FMF;

– Elaborarea și aprobarea deciziei Consiliului municipal Chișinău privind alimentația elevilor din clasele specializate ale instituțiilor.

Respectiv, copiii din școlile participante în Proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal chiar în anul de studii ce urmează.

Mihaela Rotari

 

Share