Peste 200 pastile psihotrope au fost depistate în colete care urmau să ajungă în UE

Peste 200 pastile psihotrope au fost depistate în colete care urmau să ajungă în UE

Peste 200 de pastile, ce se regăsesc pe lista substanțelor psihotrope, au fost găsite în diverse colete ce urmau să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene, iar un conațional este documentat pentru deținerea permisului de conducere neveridic. Incidentele au fost consemnate pe sensul de ieșire din țară în punctul de trecere Costești.

În baza analizei de risc, echipa canină a Sectorului Poliției de Frontieră Costești a acționat conform atribuțiilor de serviciu verificând coletele a trei autocare care s-au apropiat la linia de control pentru a li se autoriza ieșirea din țară.

Astfel, în mai multe colete au fost depistate patru tipuri de medicamente ce se regăsesc pe lista substanțelor psihotrope, în total – 220 de pastile. După înregistrarea cazurilor, pastilele au fost ridicate și trimise la laborator. Cercetările vor continua până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un alt incident, consemnat în după amiaza zilei de ieri, a fost identificarea de către polițistul de frontieră a unor semne clare de falsificare asupra unui permis de conducere moldovenesc.

Documentat este un conațional de 22 de ani, care în calitate de pasager al rutei Moldova – Cehia a demonstrat un comportament suspect, iar în timpul verificărilor suplimentare, printre lucrurile personale a fost găsit actul cu pricina.

Audiat, tânărul a fost nesigur în propriile declarații menționând că nu cunoaște despre cele depistate. Conform procedurii permisul a fost ridicat, pasagerul și-a continuat călătoria nu înainte de a i se întocmi proces-verbal.

Mihaela Rotari

Share