Ministru – în R.Moldova: România este pregătită pentru accelerarea realizării proiectelor

Ministru – în R.Moldova: România este pregătită pentru accelerarea realizării proiectelor

Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate, dar și acțiunile planificate pe agenda bilaterală dintre Chișinău și București au fost discutate, astăzi, de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, transmite OFICIAL.

În cadrul unor declarații de presă, Maia Sandu a spus că s-a discutat despre relansarea dialogului la nivel guvernamental și au fost reluate discuțiile asupra programelor inițiate anterior și actualizarea acestora.

„Am mulțumit ministrului pentru sprijinul semnificativ pe care l-a primit R. Moldova de-a lungul timpului din partea României. Astăzi urmează să ajungă în țară un nou lot de vaccin Pfizer, iar cifra donațiilor ajunge la jumătate de milion de vaccin”, a spus Maia Sandu.

Bogdan Aurescu a spus că rezultatele alegerilor creează premise pentru aprofundarea cooperării bilaterale dintre cele două state și despre relansarea proiectelor.

„Transmit asigurările noastre că România este pregătită pentru accelerarea realizării proiectelor. Sprijinul României se va consolida în toate domeniile de interes major. Am discutat despre importanța convenirii de relansare a asistenței nerambursabile de 100 mln. euro, semnat în în 2010 și ieșit din vigoare în martie 2021. Am decis că vom acorda contribuții voluntare de 300 mii euro pentru implementarea proiectelor susținerii societății civile și a mass-mediei independente din R. Moldova. Am convenit să fie creat un grup informal de lucru pentru a discuta prioritățile de cooperare, proiectele care le vom continua”, a spus Bogdan Aurescu.

Cristina Parfeni

Share