Peste 12 mlrd. lei, achitați de CNAM în ianuarie-noiembrie pentru serviciile medicale și farmaceutice prestate populației

Peste 12 mlrd. lei, achitați de CNAM în ianuarie-noiembrie pentru serviciile medicale și farmaceutice prestate populației

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în lunile ianuarie-noiembrie 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de peste 12 miliarde de lei.

Acumulările respective au fost în creştere cu 806 de milioane sau cu peste 7% faţă de perioada similară a anului 2022.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au fost de peste 6,5 miliarde de lei, cu aproape 972 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au însumat aproximativ 197 de milioane de lei, în creștere cu 67 de milioane comparativ cu primele unsprezece luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au depășit 189 de milioane de lei, cu 46 de milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au fost de peste cinci miliarde de lei.

În acelaşi timp, în perioada sus-menționată, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de 12,4 miliarde de lei, dintre care în jur de 12,3 miliarde au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi.

Suma virată pentru serviciile medicale și farmaceutice prestate în primele zece luni ale anului curent este cu 1,5 miliarde mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Share