Patrupezii Poliției de Frontieră – PREMIAȚI în Bulgaria

Patrupezii Poliției de Frontieră – PREMIAȚI în Bulgaria

Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul de succes pentru Yoka și Tesa, câinii Poliției de Frontieră care pot fi văzuți în punctul de trecere Chișinău –Aeroport, alături de inspectorii chinologi, Dragomir Alexandru și Balaur Nichita. Aceștia au reușit să îmbogățească palmaresul Serviciului Chinologic al Poliției de Frontieră cu încă trei cupe, pentru o prezentare de excepție la expozițiile Campionatului canin mondial, organizat în orașul Plovdiv, Bulgaria, anunță serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Ciobănescul german Yoka a participat la expozițiile pentru patrupezii juniori. După mai multe probe și testări arbitrii internaționali au stabilit că este exemplarul care se apropie de standardul ideal, fiind menționat cu primul loc în concurs. Până în prezent, patrupedul a obținut 6 cupe, în urma participării sale în diferite expoziții naționale și internaționale.

Tesa are doar trei luni, însă s-a evidențiat prin calității specifice ciobănescului german, care este o rasă impunătoare și în același timp extrem de puternică. Patrupedul s-a prezentat, în premieră, la un astfel de concurs, dar a reușit să se impună, poziționându-se pe locul trei în clasament.

Ambii câini sunt instruiți în acţiuni de detectare și semnalare a substanțelor narcotice. În acest sens, chinologii Poliției de Frontieră acordă o atenție majoră dresajului bine organizat şi dirijat asupra patrupezilor, astfel ca, în rezultat câinii de serviciu să depisteze, prin manifestări specifice, substanţele narcotice ascunse.

Maria Roșca

Share