Patru persoane au fost reținute de polițiști pentru evaziune fiscală

Patru persoane au fost reținute de polițiști pentru evaziune fiscală

Ieri, în cadrul unei cauze penale inițiate în martie 2016 pentru evaziune fiscală, angajații Inspectoratului General al Poliției în comun cu procurorii din Procuratura mun.Chișinău au efectuat 17 percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale specializate în importul, distribuirea și comercializarea  produselor alimentare și materialelor de construcții, bănuite în evaziune fiscală.

Astfel, patru persoane cu vîrsta cuprinsă între 40 și 50 de ani au fost reținute de polițiști pentru 72 de ore, fiind bănuite că ar fi efectuat circa 137 de tranzacții comerciale fictive de achiziții de bunuri și prestări de servicii între 3 societăți comerciale din mun.Chișinău și 2 societăți din mun.Bălți. Valoarea tranzacțiilor efectuate, fiind estimată la suma de aproximativ 13.526.644 de lei.

De asemenea, ca urmare a perchezițiilor efectuate de către polițiști au fost depistate și ridicate ștampile, contracte, facturi fiscale în copii și original, documente ce privesc activitatea ilegală a societăților comerciale pe parcursul anilor 2015- 2016, tehnică de calcul, precum și dispoziții de plată ce confirmă tranzacțiile operate.

Pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală legea penală prevede o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de pînă la 100000 de lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

 

Mihaela Rotari

 

Share