Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 631 346 doze de vaccin anti-COVID-19

Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 631 346 doze de vaccin anti-COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că, până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 631 346 doze de vaccin anti-COVID-19. Peste 400 de mii de persoane sau aproximativ 12% au primit prima doză de vaccin, iar peste 230 de mii au primit ambele doze, informează OFICIAL.

„În ultimele 7 zile au fost testate pozitiv la coronavirus 343 de persoane, față de 344 cu o săptămână în urmă. Rata de contagiozitate este în ușoară creștere – 1,02%. 10 cazuri sunt de import. În cadrul instituțiilor spitalicești sunt internați 135 de pacienți, iar la domiciliu sunt monitorizați 651 de persoane infectate cu forme ușoare de COVID-19”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit informațiilor prezentate, numărul cetățenilor imunizați în afara țării este mai mare de 60 de mii. În ultimele 7 zile au fost administrate peste 90 mii de vaccinuri. Media pe zi este în jur de 20 de mii. Numărul lucrătorilor medicali vaccinați a crescut până la 83%.

Totodată, în municipiul Chișinău numărul persoanelor vaccinate depășește 16%, cu peste 70 de puncte de vaccinare. Urmează Dubăsari, Rezina, Florești, Cimișlia, Soroca, Orhei – cu 13%, iar Briceni, Taraclia, Comrat, Ceadîr-Lunga – 6-7%.

Cantitatea de doze de vaccin recepționată de țara noastră este de peste 1 milion 14 mii.

La moment, în cadrul punctelor de vaccinare și Centrelor de sănătate publică din țară sunt disponibile în stoc în jur de 380 de mii de vaccinuri. Pe teritoriul țării sunt amplasate 535 puncte de vaccinare, în mare parte pe lângă asistența medicală primară, dar și puncte mobile de vaccinare.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că astăzi va fi pusă în aplicare dispoziția de repartizare a celor 20 mii de vaccinuri „Sputnik-V”.

Fiecare persoană eligibilă pentru vaccinare se poate imuniza. Certificatul de vaccinare este imprimat și se acordă persoanei după vaccinare. La solicitare poate fi expediat în variantă electronică. Certificatul de vaccinare este asigurat în 3 limbi: română, rusă și engleză.

Cristina Jicol

Share