O țară din Parteneriatul Estic va elibera vize electronice (video)

O țară din Parteneriatul Estic va elibera vize electronice (video)

Ministerul de Externe al Georgiei a anunțat despre lansarea Internet-portalului pentru eliberarea vizelor electronice, începînd din data de 10 februarie.

Sistemul permite cetățenilor străini care planifică să călătorească în Georgia în scopuri turistice sau pentru afaceri să-şi perfecteze vize pe termen scurt fără a fi nevoie să meargă la consulate. De acum înainte, solicitanţii vor putea rezolva toate problemele legate de perfectarea vizelor pe portalul www.evisa.gov.ge

Procedura constă din trei etape: înregistrarea cererii, achitarea taxelor consulare pentru viză (se face, de asemenea, on-line), imprimarea vizei gata perfectate. După înregistrarea cererii în sistem, solicitantul va primi o scrisoare prin e-mail cu descrierea regulilor de intrare în Georgia cu e-viza și link-ul pentru achitarea taxei consulare pentru viză. Dacă cererea va fi aprobată, cetățeanul străin va primi încă o scrisoare din partea autorităților georgiene cu viza electronică. Va trebui să scoateţi la imprimantă documentul ca să-l prezentaţi la controlul pașapoartelor.

Viza.md reamintește că cetățenii Republicii Moldova nu au nevoie de viză pentru a călători în Georgia. Regimul fără vize prevede posibilitatea aflării timp de 90 de zile (în termen de 6 luni de la data primei intrări) pe teritoriul ţării. Puteţi călători fără vize fie dacă deţineţi paşaport simplu, fie biometric.

Informațiile privind vizele electronice ale diferitor țări pot fi găsite AICI.

 

Sursa: viza.md

Share