Moduri prin care-ți sporești inteligența

Moduri prin care-ți sporești inteligența

De-a lungul timpului, testul IQ a fost considerat factorul care determină nivelul de inteligență al unei persoane. Cercetările actuale arată că inteligența este de fapt determinată de trei componente; capacitatea de gândire, puterea memoriei pe termen scurt și abilitățile de comunicare. Acestea au circuite independente în creier, însă iată cum le poți îmbunătăți.

Învață, învață, învață

Creierul este ca un burete; el absoarbe toate informațiile pe care le primește. Așadar, dacă vrei să-ți dezvolți și mai mult nivelul de inteligență, fă-ți un obicei din a învăța în fiecare zi câte ceva. Citește un articol, un capitol dintr-o carte sau ascultă muzică și învață versurile.

Citește

Cititul poate părea plictisitor dacă nu ești una dintre acele persoane care iubesc să citească, dar studiile recente au arătat că lectura este incredibil de bună pentru creier. Nu numai că îmbunătățește imaginația și creativitatea, ci îmbogățește vocabularul, capacitatea de a fi empatici și abilitatea de a formula idei clare în viața de zi cu zi.

Îmbunătățește-ți inteligența emoțională

Foarte multe studii au arătat că persoanele care sunt inteligente din punct de vedere emoțional sunt lideri mai buni decât cele care au inteligență rațională. De ce? Pentru că sunt capabile să evoce loialitatea și să-i inspire pe cei din urma lor.

Modifică modul în care-ți îndeplinești sarcinile zilnice

Aceasta este o altă modalitate ușoară de a-ți spori inteligența. Schimbând modul în care-ți îndeplinești sarcinile în fiecare zi. De exemplu, dacă îți speli dinții cu mâna dreaptă, folosește în ziua următoare mâna stângă. Acest obicei va avea impact asupra creierul, care se va adapta noilor reguli.

Nu te baza pe Google tot timpul

În timp ce Google și tehnologia în sine ne-au făcut viața mult mai ușoară, ne-au antrenat și să nu mai folosim creierul. Așadar, data viitoare când te vei pierde la intersecția unui oraș nou, încearcă să soliciți indicații locale, în loc să pornești GPS-ul. Efortul suplimentar va întări creierul.

Explică cuvintele neștiute pentru tine

Data viitoare când te vei confrunta cu un cuvânt pe care nu îl știi sau semnificația nu o cunoști, caută explicația conceptului și citește-o cu voce tare. Poți să o faci chiar în fața oglinzii și să te prefaci că ești ascultată de o altă persoană. Acest obicei ajută creierul, iar tu îți vei aminti data viitoare mult mai repede explicația.

Joacă jocuri care-ți stimulează creierul

Pe lângă integrame, rebus și sudoku, există ”n” aplicații care necesită folosirea cunoștințelor. Descarcă-ți jocuri de acest gen, în funcție de interesele pe care le ai, iar în timpul liber te poți juca, relaxându-te și învățând în același timp.

Mănâncă și trăiește sănătos

”Suntem ceea ce mâncăm”. Această vorbă se aplică fiecărui organ din corp, inclusiv creierului. Așadar, dacă mănânci alimente nesănătoase, bogate în conservanți, creierul este afectat în timp. Același lucru este valabil și în cazul stilului de viață nesănătos; adoptarea obiceiurilor precum fumat sau consumul de alcool. Alege în schimb să trăiești și să mănânci sănătos, deoarece acestea influențează în mod direct creierul și, la rândul lor, îmbunătățesc nivelul de inteligență.

sursa: clickpentrufemei.ro

Share