Ministrul pentru Românii de Pretutindeni vine în Republica Moldova

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni vine în Republica Moldova

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, în cadrul unui interviu pentru OFICIAL, a anunțat despre vizita sa în Republica Moldova – în perioada 18-20 aprilie 2018, dar și despre relația instituției, pe care o conduce, cu autoritățile din RM.

„Relația cu Republica Moldova este una extrem de importantă, pe cel puțin două paliere. Vorbim, pe de o parte, de caracterul strategic al relației dintre țările noastre și, pe de altă parte, de legăturile speciale dintre diasporele provenite din cele două state, conferite de comuniunea de limbă, istorie, cultură, spiritualitate, tradiții. Toate acestea determină necesitatea unei acțiuni guvernamentale comune în domeniul protejării identității românilor și vorbitorilor de limbă română din afara granițelor”, a precizat aceasta.

Natalia-Elena Intotero a apreciat parteneriatul dintre cele două guverne – din Republica Moldova și România. „Parteneriatul dintre cele două Guverne, din România și din Republica Moldova, este unul foarte bun. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni are o serie de discuții, pe canale diplomatice, cu Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei Guvernului Republicii Moldova. Sper că prin vizita pe care o voi face la Chișinău în perioada 18-20 aprilie să am ocazia să discut cu partenerii din Republica Moldova despre noi posibilități de colaborare și cooperare”, a menționat ea.

Notă: Interviul integral va fi publicat pe parcursul zilei de azi pe Oficial.md.

Mihaela Conovali

Share