Mihai Fifor, la Chișinău: „România este un susținător fervent al Republicii Moldova”

Mihai Fifor, la Chișinău: „România este un susținător fervent al Republicii Moldova”

Ministrul Apărării Naționale al României, Mihai Fifor, efectuează o vizită oficială la Chișinău, la invitația ministrului Apărării din Republica Moldova, Eugen Sturza, informează Oficial.

În cadrul unui briefing de presă, miniștrii au comunicat despre cooperarea moldo-română, dar și despre sprijinul României acordat Republicii Moldova.

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, a menționat despre relația de prietenie dintre militarii din România și Republica Moldova. „Domnul Fifor se află pentru prima dată în Republica Moldova. Vreau să-i mulțumesc domnului ministru, Guvernului României și tuturor militarilor români pentru sprijinul acordat armatei naționale. Am trecut astăzi în revistă cooperarea militară moldo-română, am apreciat asistența acordată de partea română în domeniul apărării. De asemenea, am abordat colaborarea în domeniul învățământului militar. Sunt convins că militarii celor două armate vor demonstra că sunt buni ostași și buni prieteni. La fel este important să spun că, pe lângă sprijinul acordat Armatei Naționale, Guvernul României a fost alături de Republica Moldova. Cooperarea dintre armata României și cea a Republicii Moldova este importantă pentru securitatea națională a țării noastre. Sper ca militarii celor două armate să interacționeze cât mai des. Pentru Ministerul Apărării 5 februarie este o zi importantă – sărbătorim 26 de ani de la fondarea instituției, astfel le urez succes în activitatea pe care o desfășoară”, a menționat Sturza.

Prin urmare, ministrul Apărării Naționale al României, Mihai Fifor, a comunicat despre susținerea României – atât în domeniul securității, cât și „pentru atingerea celui mai important obiectiv –  integrarea europeană”.

„Este o vizită pe care mi-am dorit-o foarte mult, o vizită cu valoare-simbol. A fost o întâlnire extrem de bună, nu facem altceva decât să abordăm subiecte prioritare din domeniul apărării, precum și despre parcursul european al Republicii Moldova. România este un susținător fervent al Republicii Moldova pentru atingerea celui mai important obiectiv –  integrarea europeană. Tratăm cu toată atenția acest obiectiv strategic. Republica Moldova reprezintă un partener strategic și nu doar un stat vecin, împărtășim aceeași limbă, tradiții și valori. Am căzut de acord să dezvoltăm cooperarea în practică, în ceea ce ține de instruirea academică în domeniul militar românesc. Totodată, anul acesta am reușit să suplimentăm în număr consistent locurile din învățământ militar din România și adresăm invitația de a participa Republicii Moldova”, a declarat ministrul român.

Totodată, Fifor a apreciat deschiderea Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova, dar și contribuția RM în misiunea NATO din Kosovo. „Apreciem contribuția constantă a Republicii Moldova în misiunea NATO din Kosovo și încurajăm implicarea activă. Am salutat deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău”, a conchis acesta.

sursa foto: privesc.eu

Mihaela Conovali

Share